Ma 2019. március 22. péntek, Beáta napja van

Borlai dobol Alapi új albumán

Előkerült a fiók mélyéről a két éves anyag: Alapi István új gitárlemezét Borlai Gergő dobolja fel.

Felgyorsultak az események hazánk egyik vezető hathúrosa, Alapi István (Edda Művek) körül. Mint arról hírt adtunk, a népszerű gitáros leszerződött a New York-i Arabesque Records-hoz, amely legutóbbi két szólóalbumát (niXfactor, Inner Vortex) két hete forgalmazza a tengerentúlon.

A történet újabb lépésre sarkallta a zenészt: elővette a fiók mélyéről a két évvel ezelőtt készített anyagát és felkérte régi cimboráját, a Los Angeles-ben élő Borlai Gergőt, hogy dobolja fel a dalokat.

- Kétségkívül érdekes a történet, de hát ez csak fokozza az izgalmakat és az élvezeti értéket – meséli nevetve Alapi. - Amikor 2016. januárjában két hétig kinn jártam Los Angeles-ben, közben bemutatóztam a NAMM-on a DV Mark standján, annyi inspirációt és megerősítést kaptam, hogy hazaérkezésem után két hétig ki sem jöttem a lakásból! Gyakorlatilag hat nap alatt írtam 8 nótát, amelyet a következő héten rögzítettem a házi stúdiómban. Klasszikus gitáralbum, méghozzá hamisítatlan rockzenével. A gitárok mellett felnyomtam a basszust és a billentyűs részeket is, aztán jobb híján szépen, nyugodtan elpakoltam a fiók mélyére, mondván jó lesz ez jobb időkre, hahaha! Érzek valami sorsszerűséget abban, hogy az amerikai lemezszerződésem után szinte automatikusan előkerestem az anyagot, végighallgattam, örömmel summáztam, hogy még mindig jó, hahaha. Azt mondtam, nem pihentetem tovább, hanem végleges formába öntöm. Hosszasan töprengtem azon, ki dobolja fel a dalokat, azt hiszem, volt az húsz másodperc is, amíg döntöttem: ez az anyag Borlaiért kiált! Gergőt nagyon régóta ismerem, mindig kedveltük egymást, azzal pedig aligha árulok el újdonságot, hogy mára a világ egyik legjobb dobosa lett, nálam vitán felül a TOP 50-es kategória tagja, egyik kedvenc ütősöm, imádom a játékát! Örülök, hogy sikerült őt megnyernem, a kompozíciók már nála vannak. Őszinte izgalommal várom a jelentkezését, biztosan zseniális teljesítménnyel teszi teljessé az anyagot.

- A minap Pista rámírt facsén, hogy van-e kedvem feldobolni a lemezét – idézi fel az eseményeket Borlai. - Sajnos keveset voltunk együtt a színpadon, de mindig barátságban voltunk és ha találkoztunk, akkor végtelen ideig tudtunk beszélgetni akármiről. Szóval kértem, hogy küldje át a demókat, majd amikor ez megtörtént és meghallgattam a dalokat, ismét megkértem, hogy azonnal küldje át a sávokat, hogy el tudjak kezdeni dolgozni az anyagon. Iszonyú erős a matéria, gyakorlatilag csak jó nóták vannak, amelyek rendkívül inspirálnak, ráadásul Pista szabad kezet adott, ami mindig egy extra inspiráció és egyben felelősség. Mivel egy teljes anyagról van szó, így az egyik legélvezetesebb része a dobfelvételeknek, hogy a dobsound-nak legyen egy határozott iránya, ami alátámasztja az anyag karakterét, de része az egésznek és még beazonosíthatóbbá teszi a dalokat. Azt gondolom, hogy egy nagyon karakteres, vastag, érthető lemez lesz, ami egy briliáns anyag Pista kezei közül. Ha az egyének jelenlegi földrajzi helyzetét is szem előtt tartom, akkor annyit mondanék, hogy IT’S GONNA BE FUCKING GREAT! Annyit hallgattam a demókat, hogy napközben is fütyültem 1-2 riffet. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy rám gondolt!

(szilágyi)