Ma 2020. október 20. kedd, Vendel napja van

Blue Duna Entertainment: irány Amerika!

Nemrégiben kezdte meg működését a Blue Duna Entertainment, amely tengerentúli szereplésekhez segítené a tehetséges előadókat. A három fős, amerikai-magyar társaság tagjával, az Edda Művek közismert gitárosával, Alapi Istvánnal beszélgettünk a friss történetről.

Honnan az ötlet?

Jeffrey Leone barátomtól származik, akivel közel harminc éves barátság köt össze, de például együtt dolgozunk a The Alapi Scott Connection bemutatkozó albumán.

Mit kell róla tudnunk?

Dél-Floridában él, van egy kis stúdiója, évek óta működtet egy tíz tagú Pink Floyd Tribute együttest, amivel sikeres bulikat nyomnak, főként az USA déli részén. Elsősorban énekes, de jól gitározik és billentyűzik, s cseppet sem mellesleg kiváló komponista. Civilben brazil jiu jitsu-t és kick boksz-ot oktat.

Miért gondolt cégalapításra?

Sokszor járt hazánkban, mindig hosszabb ideig tartózkodott itt, mert nagyon szereti Magyarországot. Folyamatosan a klubokat és a fesztiválokat járta, koncertek százait látta, mindig szenvedéllyel beszélt róla, milyen sok tehetséges előadóval találkozott. Mivel meggyőződése, hogy nemzetközi szintű produkciók születnek nálunk, arra az elhatározásra jutott, segíteni próbál a tengerentúli lehetőségek megteremtésében. Az év elején a tettek mezejére lépett. Jóbarátjával, Mark A. Baker-rel, aki hosszú évek óta a kinti zeneiparban tevékenykedik ügyvédként, megalapították a Blue Duna Entertainment-et.

Mi a társaság célja?

A fő profil, hogy a közép-kelet-európai térségből, főként Magyarországról, előadókat segítsen tengerentúli – kanadai, amerikai, dél-amerikai - fellépésekhez, album terjesztésekhez, mindenféle kinti lehetőséghez. Korántsem csak könnyűzenében gondolkodunk, széles a paletta: jazz, world music, de komolyzenei műfajokban is keresünk művészeket.

Hogyan lettél társ a cégben?

Roppant egyszerűen: mivel mindketten amerikaiak, kerestek egy embert, aki hazánkban él és van jártassága a zenei életben. Őszintén megvallom, magam is meglepődtem, mikor felhívtak és megkérdezték, akarok-e hozzájuk csatlakozni? Pár napig töprengtem rajta, legfőképpen azon, hogy jut-e időm erre az Edda és egyéb zenészi feladataim mellett. Mivel szerintem is fontos és értékes történetről van szó, amely új távlatokat nyithat, nem akarok kimaradni belőle.

Mi lesz a feladatod?

Ha úgy tetszik, én leszek a magyarországi kihelyezett tagozat, hahaha. Komolyabbra fordítva a szót, értelemszerűen hármunk közül én ismerem a legjobban a hazai zenei életet, illetve engem a legkönnyebb elérnie az érdeklődőknek. Napi szinten egyeztetünk már most is, gyakorlatilag a társaság debütálásakor.

Képvisel már valakit a Kék Duna?

Bizony ám! Azt hiszem, a jazzben járatosaknak nem kell bemutatnom Mózes Tamarát. Alex Torres egy Pesten élő perui flamenco gitáros-énekes. De egy fiatal rock énekes-gitáros lány is az istállónk tagja lett. Minden előadónak javaslom, bátran lépjen kapcsolatba velünk.

Elérhetőségek

Honlap: http://www.bluedunaentertainment.com/

Művészek:

https://www.facebook.com/AGGIROCKS/?hc_ref=ARTJqvY-pMaatEiusTV40pbut68G9hTJp0dw7IRpkgsFWQo02pQHSA-y92Tmk9WzLIY&fref=nf

https://www.facebook.com/alextorresperu/

https://www.facebook.com/tamara.mozes.7

A társaság tagjai:

https://www.facebook.com/jl.euroamerican

https://www.facebook.com/markabakerlaw/

https://www.facebook.com/Istvan-Alapi-The-Guitar-Player-494405057255473/

(szilágyi)