Ma 2019. május 20. hétfő, Bernát, Felícia napja van

Volt egyszer egy Ifipark – idén is dübörög a rock!

Idén is folytatódik a tavalyi évben nagy sikerrel zajló Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat. Mind a kimaradt zenekarok, mind a közönség részéről igény érkezett a folytatásra, ami egybeesett az általunk 2016-ban felvázolt elképzelésünkkel is. - nyitotta meg a keddi sajtótájékoztatót Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója.

 A 2018-s programsorozatot az Omega – Volt egyszer egy vadkelet nyitja, június 29-én. A zenekar képviseletében Benkő László, és Molnár György szemezgetett az Ifiparkos élményeikből. A sor, az augusztus 8-án fellépő D. Nagy Lajos Maxi CD bemutatókoncertjével folytatódik. A Rolls Frakcióval lépett először az Ifipark színpadára 1982-ben. Most nem csak a Bikini legnagyobb slágerei, hanem szólókarrierje legfontosabb dalai is felcsendülnek az augusztusi estén. Földes László Hobo, Kossuth-díjas bluesénekesé lesz a főszerep augusztus 11-én. Hobo elmesélte, hogy nézőként sokszor megfordult az Ifiparkban. Zenészként pedig előfordult, hogy a koncert előtt elbújt a bokrok közé, és onnan figyelte az érkezők arcát. Majd a buli végén megismételte a jelenetet, immár azt fürkészve az arcokon, hogy milyen hatást váltott ki a zenéjük a közönségre. Augusztus végén, a sokáig jazz-rockot játszó Apostol együttes szerez szép pillanatokat a rajongóiknak. Németh Zoltán elmondta, hogy nem Meződi József zenekarba érkezése váltotta ki a szórakoztató műfaj felé való fordulást, hanem Bolba Lajos, a Magyar Rádió Szórakoztatózenei Osztályának vezetője. Az ikonikus dalokat augusztus 23-án hallhatja a nagyérdemű. A 2018-s sorozatot a Dinamit együttes zárja szeptember 7-én. Keresztes Ildikó moderátor kérdésére Németh Gábor elmondta, hogy egyáltalán nem voltak „állami” zenekar, és Vikidál Gyula sem azért került a zenekarba, hogy szétbomlasszák a P. Mobilt. Három jelölt volt, Révész Sándor, aki  éppen ott állt az ORI székház 4. emeletén lévő iroda ajtajában, Horváth Charlie, és Vikidál Gyula. A zenei elképzeléshez keresték a legmegfelelőbb orgánumot, és ezért lett a befutó Gyula. Sok formációval léptem fel az Ifiparkban, a legelső a Szivárvány együttes volt, még a '60-s években - mesélte Szűcs Antal Gábor.

Ezek a zenekarok bizonyítottak az elmúlt évtizedekben, értékálló, minőségi zenét készítettek, amely a hely szelleméhez méltó. Ezen a továbbiakban sem kívánunk változtatni - adta meg a végszót Gyutai Csaba.

 Fotó: Török János                                                       

Ócsag Andrea Saga