Ma 2019. október 22. kedd, Előd napja van

Blues and more (Fotó:Bakki László)

Török Ádám, a progresszív rockzene szülőatyja, több kitüntetés – köztük a legfrissebb, Máté Péter díj – büszke tulajdonosa, hetven felett sem dől hátra. Gyugyót mindig is izgatták az új lehetőségek, zenei kísérletezések. Ehhez egy meglepően fiatal, a mindössze tizenhárom éves bluesgitárost, Fehér Ádámot hívta segítségül. A két Ádám együtt alapította meg a Török Ádám-Fehér Ádám Duót, amelynek a hivatalos bemutatkozását 2019. április 11-én tartották a budapesti NyolcTíz Klubban.

Török Ádámot azt hiszem, nem kell bemutatni. A Mini vezetőjeként, több mint ötven éve koptatja a különböző színpadok deszkáit. Különleges fuvolajátékával, barátságos stílusával hamar belopta magát a rajongók szívébe, ami az évtizedek múlásával sem csökken.
Fehér Ádám hatévesen vett először gitárt a kezébe, két évvel később már tanártól tanulta a gitározás alapjait. A későbbiekben autodidakta ódon képezte magát. Számos zenekarban megfordult vendégként, s 2018 nyara óta a Mini együttes hivatalos gitárosa lett, mely nagy büszkeséggel tölti el. 11 évesen jelent meg az első CD-je Fehér Ádám Blues Factory – Taking off címmel.
A közel hatvan év korkülönbség ellenére, hihetetlen összhang van kettejük között. Török bácsi egyedi, és utánozhatatlan éneke és fuvolajátéka, valamint a „kis” Ádi ösztönös, improvizatív gitárjátéka teszi különlegessé ezt a formációt. A generációs korkülönbség csak a külsőségekben mutatkozik meg, a zene hullámhosszán egymás gondolatait kitalálva játsszák az új köntösbe öltöztetett klasszikusokat, igazán egyedivé varázsolva azokat.
Török Ádám, és a duó menedzsere, Fehér Tamás elmondta, készülőben van egy hanghordozó, amelyre a feldolgozások mellett, új számokat is készítenek. Blues and more…                      Érdemes készenlétbe tartani a lejátszókat! 
www.torokfeherduo.com

Ócsag Andrea