Ma 2020. június 4. csütörtök, Bulcsú napja van

A Silhouette & Vinx koncertet ad a BJC-ben

A 2019-es év azért is különleges a zenekar számára, mert a naptárukban az európai nyári turnéhelyszínek között Magyarország is szerepel. A zenekar 3 koncertet is ad itthon június 14-én Balatonfüreden a Vaszary Kastélyban, augusztus 2-án a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadán, aug. 3-án pedig a Budapest Jazz Clubban adnak koncertet.  Legutóbb 2016-ban adtunk hírt a S&V első közös koncertjéről.

A zenekart Banai Szilárd és Milosevits Mirkó alapította, amelynek frontembere a világhírű jazz énekes Vinx, aki a bostoni Berklee egyetem professzora és számos ikonikus muzsikus partnere (Sting, Sheryl Crow, Stevie Wonder, Cher).
A csapat azóta járja a világot és nagyszabású koncerteken, rangos nemzetközi fesztiválokon szerepel headliner fellépőként, és ez a sorozat az idén is folytatódik.
A 2019-es év azért is különleges a zenekar számára, mert a naptárukban az európai nyári turnéhelyszínek között Magyarország is szerepel. A zenekar 3 koncertet is ad itthon június 14-én Balatonfüreden a Vaszary Kastélyban, augusztus 2-án a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadán, aug. 3-án pedig a Budapest Jazz Clubban adnak koncertet.
További érdekesség, hogy a formáció ebben az évben játszik először Horvátországban, Bulgáriában, Lettországban és Szerbiában amelyek szintén fontos állomások lesznek. A nyári időszakot majd egy hetes francia útjuk zárja augusztus végén.
Előreláthatóan a csapat szeptemberben  stúdióba vonul és elkészíti első lemezét, amelyen kizárólag Silhouette &Vinx szerzemények lesznek hallhatók. A hírek szerint Vinx Seal-nek írt dala is helyet kap majd az albumon. Az énekes korábban több slágert is írt olyan produkcióknak mint Tom Jones vagy akár az Oroszlánkirály mozifilm.
A formáció tagjai: Vinx – ének, Banai Szilárd ­– dob, Mirko – billentyűk, Banai Viktor – gitár, Dráb Károly – basszusgitár, Závodi Attila – szaxofon.