Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van

Figyelem! Aranyakkordot hallhatunk, Csongrádon!

„Az Aranyakkord Kiss Tibi Vastag Gáborral közös hobbi projektje, olyan „maradék” dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova. Egy dalspájz.”

Kiss Tibi. Van, aki ezt a nevet nem ismeri? A kételyeim erősek, a rend kedvéért ide kell írnom, hogy zseniális festő, zeneszerző, szövegíró, énekes ő, és hogy Quimby (ugye ehhez a szóhoz nem kell magyarázat?), Braindogs… Utóbbit azzal a megszorítással jegyem, hogy „lapzártáig” nem tudtam információt szerezni arról, hogy csak az idei turnéjából szállt-e ki a népszerű Tom Waits tribute zenekarnak. És, ami most talán az újdonság varázsával képes hatni: az nem más, mint az Aranyakkord!
A duó-formáció sem ismeretlen mindenki előtt, hiszen – önálló koncertjeik mellett - nagyobb nyilvánosság elé léptek a Quimby idei „családi” turnéján. A csapat másik felét Vastag Gábor személye képezi, aki nem tévesztendő össze a televíziós csatornák egynyári zenés tehetségkutató műsorai közel hasonló nevű „termékével”. Neki becsületes zenekara van: A kutya vacsorája, amelyben két másik Quimby-tag is igazi nagykutya. Ott is gitározik, akárcsak Tibivel. De itt mit is? Egyáltalán, miféle ez a minimális taglétszámú zenekar, és hogyan illeszkedik az előbb említettek sorába? Nos.
Ahogyan ők fogalmaztak: „Az Aranyakkord Kiss Tibi Vastag Gáborral közös hobbi projektje, olyan „maradék” dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova. Egy dalspájz.”
Lemez még nem készült ezzel a formációval, ezért magam igyekeztem beszerezni, meghallgatni a neten hozzáférhető dalaikat. Megátalkodottan próbáltam kételkedni is, gondolatban elhelyezve azokat valamelyik, említett banda repertoárjában. És nem ment, semmiképp sem! Kénytelen voltam belátni, hogy nekik van igazuk, ami persze természetes, tulajdonképp.
Másként építkeznek a közös dalaik valahogyan, a minőség terén azonban továbbra sincs engedmény – nagyon helyesen! Ráadásul szerethető, slágergyanús nótáik is akadnak, mint a „megklipesített” Otthon lenni valahol. És még sorolhatnám, volna mit, ebben biztos vagyok. Nem teszem, inkább elönzőzöm lustaságból. És azért is, hogy gyertek, hallgassátok meg a két fiút személyesen!
Megint hazabeszélek, tehát a lakhelyemhez legközelebbi koncerthelyszínnel hozakodom csak elő: Csongrád, Tisza Presszó, szabadtéri színpad, gyönyörű környezetben! Az időpont odébb lesz, de már most szólok, hogy mielőbb bekerülhessen a naptárakba: szeptember 5., csütörtök. Elővételes jegyvásárlásra lesz lehetőség, és ez a hely nem arról híres, hogy aranyáron számítsa meg a koncertjeik belépti díját. (Sőt. Az italaik árát sem amelynek választéka nagyon nívós.)
És, hogy fokozzam az érdeklődést és a kihagyhatatlant, elárulom: nem maradunk majd zenei meglepetések nélkül!

Olasz Sándor