Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van

Flogging Molly + Russkaja a Budapest Parkban, július 3-án!

Írület és balkáni ska a Budapest Parkban!

Az előzenekar szerepét nagyvonalúan felvállaló Russkaja hét, Ausztriában élő, többségében orosz muzsikus (magyar is van köztük, de hát hol nincsenek magyarok) könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. Kihagyhatatlan! Július 3-án érkeznek a Budapest Parkba!
Ami pedig az est főzenekarát illeti, egy korábbi, pontosabban 2015. július 19-i budapesti koncertjükről szóló beszámolómmal igyekszem érzékeltetni a kvalitásaikat.
"Az est zárásaként pedig a vérbeli ír kaliforniai, Dave King (énekes, gitáros) várva várt Flogging Mollyja lépett színpadra. És olyan hatalmas murit csaptak, amit nem kielemezni, hanem csakis átélni volt érdemes! A dolog érdekessége, hogy nem a végén, hanem az első harmadában hangzott fel a jellegzetesen varázslatos bendzsófutam, hogy aztán rákeményíthessenek a többiek az alkesz-nemzedékek himnuszává vált Drunken Lullabies című nótában! Ahogyan ennek előtte, úgy utána is beleadott a társaság apait-anyait, ha lehet, annál is többet. Képesek voltak folyamatosan fokozni hangulatilag mindazt, amit addig fokozhatatlannak hittünk. (Nem maradt el persze a boldog lelkek, értsd: a szerencsés kiválasztottak tánca sem a színpadon, az utolsó nótában.) Akkor most ez nagyon jó, vagy kibaszott jó buli volt? Szerintetek?"
Marton László Távolodó szavaival: "hát így."

olasz