Ma 2021. április 22. csütörtök, Csilla napja van

„Hegyen földön járogatok vala…” Sebestyén Márta koncertje MOM Kulturális Központ, 2019. szeptember 26. csütörtök 19.00

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviselik itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.

A műsoron felcsendülő dalok évszázadokon és népeken ívelnek át, írott forrásokból és a szájhagyomány gazdag tárházából egyaránt merítve. A koncert programja egyfajta áttekintése is a Kossuth-, Prima Primissima és UNESCO Artist for Peace díjakkal elismert művésznő több mint négy évtizede töretlenül ívelő pályafutásának. A koncert dátuma külön érdekes, hiszen Sebestyén Márta 1970-ben ezen a napon, szeptember 26-án nyerte meg a Bartók halálának emlékére rendezett népdalversenyt.  A „Hegyen földön járogatok vala…” című koncertre jegyek vásárolhatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.

Sebestyén Mártát tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt. A pályája különböző időszakait meghatározó dalokból egyfajta válogatást hallhatunk ezen az estén. A színpadon segítségére lesz visszatérő zenésztársa, Andrejszki Judit a régizene nagykövete, a Hungarian FolkEmbassy népzenei formáció, számos nemzetközi fesztivál vendége, illetve ifj. Szerényi Béla és Szabó Zsolt. Közreműködik: Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész.
A programot a Halmos Béla Program támogatásával a Philidor Intézet és a MOMkult valósította meg.

Sebestyén Márta- ének, furulya
Andrejszki Judit -ének, csembaló
ifj. Szerényi Béla - tekerőlant, tárogató
Szabó Zsolt - viola da gamba
Rosonczy-Kovács Mihály- hegedű
Könczei Bálint -brácsa
Jobbágy Bence -cimbalom
Lakatos Dávid-nagybőgő
Bittner Meenakshi Dóra - Bharatanatyam táncművész
Hungarian FolkEmbassy

További információ: https://momkult.hu/programok/hegyen-foldon-jarogatok-vala-sebestyen-marta-koncertje/