Ma 2020. augusztus 3. hétfő, Hermina napja van

A Dobmester hajóra száll (A38, november 27. szerda 20 óra)

Volt már itt, de szerencsére újra jön: napjaink egyik legnagyobb dobosa, Simon Phillips a Hajón mutatja meg, mit gondol a világról új formációjával. Simon Phillips dobos – többnyire ezt olvashatjuk róla, persze, nincs is ezzel semmi gond, csakhogy a fickó sokkal több ennél.

Zenész, csupa nagybetűvel, mellesleg – cseppet sem zárójelbe téve! – csodás hangmérnök.
Persze tekintélyes a lista, kikkel játszott (ennél érdekesebb lenne, kikkel nem? ): Jeff Beck, Gary Moore, Bernie Marsden, Mike Oldfield, Uehara Hiromi ,Judas Priest, Tears for Fears, Santana, Lee Ritenour, The Who.
Azért persze az egyik legfontosabb tény a pályafutásában, hogy több kint két évtizedig ő szolgáltatta a Zenészek Zenekarának, a Toto ritmusait. erre mondták amerikai szakírók: a Legjobb a Legjobb helyre.
November végén viszont nem mindezekért ünnepeljük a Csodadobost.
1989-ben, azaz éppen 30 éve vette fel első, szóló jazz-rock lemezét, a mára már legendás Protocol albumot, mely egy igazi kísérletező mesterműnek bizonyult.
Az évforduló alkalmából Phillips egy 6 lemezből álló delxue box set-et is kiadott idén, amely az eredeti album mellett a későbbi második, harmadik és negyedik Protocol lemezeket is tartalmazza remaszterelt formában, valamint további két lemeznyi, eddig kiadatlan demo felvételt. A hangzóanyagok egy 24 oldalas füzettel válnak teljessé, ami számos régi fényképet és Simon személyes jegyzeteit is tartalmazza.
A turné novemberi, budapesti állomása az A38 Hajón lesz; Simon mellett Otmaro Ruiz billentyűs, Ernest Tibbs basszusgitáros, Alex Sill gitáros és Jacob Scesney szaxofonos áll majd színpadra.
Az estét a DJABE koncertje nyitja.

Szilágyi Norbert