Ma 2019. október 22. kedd, Előd napja van

Richie Kotzen újra elvarázsol

Már szinte hazajár hozzánk, de nagyon jól van ez így, elvégre ki nem csodálná meg újra és újra élőben a soulba és bluesba oltott fantasztikus gitáros-énekest?

Minden azzal kezdődött, hogy Richie Kotzen hét éves korában elkezdett elektromos gitáron játszani szülővárosában, Readingben (Pennsylvania). Tizenkét éves volt, mikor megalakította első együttesét, koncerteztek mindenfelé Penssylvaniában, Delawareben és New Jerseyben. Mikor betöltötte a tizennyolcat nyugatra utazott: San Franciscoban, a Shrapnel Recordsnál  rögzítette első albumát. Ugyanebben az éveben Kotzen megjelent egy csomó magazin, köztük a Guitar World címlapján, melynek olvasói beválasztották az év három legjobb gitárosa közé.

Miután három albumot készített a Shrapnelnél, átköltözött Los Angelesbe, s épphogy kilépve a tinédzser korból csatlakozott a sokszoros platina lemezes glam metál bandához a POISONhoz, s elkezdődött az álomutazás! Részt vett a Native Tongue CD felvételein, valamint a  világkörüli lemezbemutató turnén. 1999-ben Stanley Clarkkal, a  jazz legendával megalakították a VERTU nevű formációt. Csináltak egy albumot, és a nyarat Európában töltötték: játszottak a Montreux-i Jazz Fesztiválon és más fesztiválokon. Ugyanebben az évben a rendkívül népszerű rockbandához, a  Mr. Big-hez csatlakozott, számos koncert és két stúdiólemez erejéig.

Richie továbbra is hihetetlen szólóalbumokat készít, és turnézik a világban; rengeteg országban szupersztárnak tartják, stadionokban, fesztiválokon és klubokban játszik. Olyan közismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Gene Simmons a KISS-ből, és Keanue Reeves (DOGSTAR), itt is ott is feltűnt, színpadon, TV adásokban. Könyvek, magazinok és weblapok emlegetik a vilá egyik legjobb gitárosaként!

„A muzsikálás és a turnézás jelenti számomra az életet. Világéletemben ezt csináltam. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ezt lehetővé teszi számomra.”

Mi most ismét lehetővé tesszük Richie Kotzen számára, hogy színpadra lépjen, s bemutassa legújabb CD-jét a magyar közönségnek!

Richie Kotzen

A38 Hajó

December 1.