Ma 2019. április 25. csütörtök, Márk napja van

"Egyszerűen egy zseni a fickó„

Nevét kevesen ismerik hazánkban, ám mindez semmit sem von le abból a tényből, hogy ő a földkerekség egyik legkeresettebb session gitárosa. Az elmúlt közel harminc évben több mint 600 albumon játszott. Szólóban kivételes albumokat készít, amelyről bárki meggyőződhet budapesti fellépésén. Rockból, bluesból és jazzből kevert sajátosan fűszerezett igazi ínyencséget kóstolhat a nagyérdemű. 

Az 1958-ban Los Angeles-ben született férfiú a hetvenes évek végén már stúdiózenészként kereste a kenyerét. A kivételes tehetséggel megáldott ifjú sokoldalú játékának gyorsan híre ment, szinte megállás nélkül hívták őt az ismert együttesek és előadók.

Felsorolni lehetetlen, ki mindenkivel muzsikált, ezért álljon itt egy lista a teljesség igénye nélkül: Miles Davis, Chaka Khan, Mariah Carey, Quincy Jones, Joni Mitchell, Diana Ross, Rod Stewart, James Taylor, The Jefferson Airplane, Seal, Michael Jackson, Celine Dion.

1994-ben a leghíresebb tengerentúli szaklap, a Guitar Player A Legjobb Session Gitáros címmel ismerte el munkásságát.

Michael Landau oszlopos tagja a ritkán koncertező, de akkor annál zajosabb sikert arató Karizma nevű fúziós formációnak, amiben az utolérhetetlen Vinnie Colaiuta dobol.

Szólólemezei különleges csemegét jelentenek. Legutolsó anyaga, egy dupla koncertfelvétel 2006-ban látott napvilágot. Sajátos játékában rock, blues és jazz keveredik.

Régi nagy barátja, a Toto-főnök Steve Lukather mondta róla: „ A fickó egészen egyszerűen egy zseni!”

Ezúttal is az egyik legnagyobb jazzdobos, a Chick Corea Electric Band II-ben nevet szerzett Gary Novak ül a bőrök mögött, basszusgitáron pedig a Dave Navarro bandájából (The Panic Channel) ismert Chris Chaney kísér. 

Michael Landau Group

Budapest

Take Five Jazzkocsma

(VI. Paulay Ede u. 2.)

április 8.