Ma 2017. május 24. szerda, Eszter napja van

CSEREPES Blacklake – instrumental remix

A népzene mindenkié – mondom én, Kodály után szabadon. A teljes igazság azonban odaát, a mester oldalán van természetesen.

LAJKÓ FÉLIX Neked

Már nem meglepetés, hogy a kvázi munka-mániássá vált (vagy ha úgy tetszik, termékeny időszakát élő) Lajkó Félix újabb meglepetést okoz nekünk a legfrissebb albumával. 

ASPHALT HORSEMEN Brotherhood

Félre a fényesre csiszolt míves gondolatokkal, nevezzük nevén a dögöt: szőrös tökű férfiak hasítanak tizenkettőt, mely újraértelmezi a tucat fogalmát.

SEQUENCE Thing

Igen! Hangulatában, sőt zeneiségében is kb. így képzeltem el a Kézdy Luca és Szendőfi Péter együttes(ének) első kiadványát anélkül, hogy lett volna lehetőségem élőben meghallgatni őket. 

MESZECSINKA Álomban ébren

„Idáig eljutnia sem lesz könnyű másnak. Meghaladni pedig irreális képzelgésnek tűnik, egyelőre.” 

AMATILD Esik a nap

Szóljon, aki jobban emlékszik: én úgy vélem, megzenésített vers-lemezt nem mutattam még be a portálon. 

DRESCH QUARTET Tördelős

Régóta tűnődöm azon, hogy miért nem világszerte ismert még mindig Dresch Mihály, hiszen a tudása és munkássága, az abból fakadó magyar jazz-történeti jelentősége alapján réges-rég megérdemelte volna a magasan kiemelt státuszt. 

Sándor Szabó – Balázs Major Duo: Átokűző zene – Curse Ousting Music

Ha valamit, hát Szabó Sándor muzsikáját nem könnyű szavak formájában dekódolni, a nagy- vagy inkább egy szűkebb körű közönség számára érthetővé tenni. 

OLÁH GIPSY BEATS No. 1

Nem tudom minden egyes zenekari tag zenész-pályáját levezetni, de kérlek benneteket, higgyétek el nekem: a Romano Drom-alapító Kovács Antal új bandája afféle magyar roma szupergrupp. 

NIGUN Live Inem Sargfabrik

Párniczky András Gábor – gitár, Bede Péter – alt szaxofon, tárogató, Ajtai Péter – bőgő, Baló István – dobok. Mindenki vágja, hogy a Nigun legénységének névsorát másoltam ide? Naná, hiszen a banda neve ott figyel a lap tetején.