Ma 2019. június 26. szerda, János napja van

Privát rocktörténelem-könyv, nem kevés extrával

Be kell vallanom, a Döncivel való ismeretségünk egyoldalú maradt, holott alakulhatott volna másként. Rajtam múlott, a bűnös én vagyok. Most – holtában vagyok kénytelen kiengesztelni őt (amennyiben ez lehetséges egyáltalán) könyve recenzálásával.

Simon Géza Gábor szerk.: Magyar Jazzkutatási Konferencia 2016

A téma aligha vetekszik egyetlen orvostudományi konferencia köz-hasznával és jelentőségével sem, de a fontosságához aligha férhet kétség. Egy szűk réteg számára, amelynek bármiféle köze van a jazzhez, nem közömbös a dolog, sőt. A „szakma” pedig elkényeztetettnek érezheti magát, hiszen ezt megelőzően 16 évvel ezelőtt volt hasonló konferencia, de ez az első ilyen rendezvény, amelynek előadásai megjelenhettek könyv formájában.

CSIK ZENEKAR 25 – Koncertfilm (DVD)

25 év… Az ember életében az igazi felnőttkor kezdete, a zenekari létben pedig ritka hosszú idő, amit nem csak érdemes, de kell is megünnepelni. 

Schuster Lóránt: Kaptafa

„A rockzene örök és elpusztíthatatlan.” Csakúgy, mint a korszakos mondás – egyben e kötet – szerzője, főszereplője. 

Jávorszky Béla Szilárd: A magyar jazz története

Amint a jazz utat tört Magyarországon, megszülettek az első írások róla. (Mondom én.) Netán már korábban is olvashattunk felőle? Esetleg némi fáziskésésben maradt a dokumentálása? Bárhogyan is volt, mégis: mikor történtek a legfontosabb jazz-események nálunk?

Dal a Legbátrabb Városról

Mint az a Horváth Ádámmal készült interjúnkból kiderül - A legbátrabb zenész -, a tehetséges dobos dalt komponált szeretett városáról, A Legbátrabb Városról, Balassagyarmatról, a nótát helyi zenészek adják elő, s felettébb figyelemre méltó klip is készült a CSEDO Films jóvoltából. A példaértékű vállalkozáshoz ezúton gratulálunk!

Die Antwoord - Budapest Park

Az extrém videoklipjeiről és őrült fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord sok év után újra Magyarországra érkezik és augusztus 5-én a Budapest Parkban koncertezik.

Rácz Mihály: A tékozló

Ez a könyv, mint az összes többi manapság, nyomdában készült. Naná! 

DJABE Down And Up – Live in Budapest (DVD)

A Djabe, a Djabe és megint csak a Djabe! Hazánk mértékadó, ugyanakkor bizonyos szempontból úttörő etnojazz-zenekara, amelytől menetrendszerűen érkeznek a produktumok!

EAST Messze a felhőkkel - életműkoncert (DVD)

Az 1975-ben alakult East szívós munkával, lépésről lépésre küzdötte fel magát az első lemezéig (Játékok, 1981), amellyel azonnal berobbant magyar a progresszív rock élvonalába. Egy év múlva következhetett a Hűség, majd némi elbizonytalanodás a továbblépés mikéntjét illetően. Ne felejtsük el: a diszkó virágkorát éltük!