Ma 2017. április 23. vasárnap, Béla napja van

Die Antwoord - Budapest Park

Az extrém videoklipjeiről és őrült fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord sok év után újra Magyarországra érkezik és augusztus 5-én a Budapest Parkban koncertezik.

Rácz Mihály: A tékozló

Ez a könyv, mint az összes többi manapság, nyomdában készült. Naná! 

DJABE Down And Up – Live in Budapest (DVD)

A Djabe, a Djabe és megint csak a Djabe! Hazánk mértékadó, ugyanakkor bizonyos szempontból úttörő etnojazz-zenekara, amelytől menetrendszerűen érkeznek a produktumok!

EAST Messze a felhőkkel - életműkoncert (DVD)

Az 1975-ben alakult East szívós munkával, lépésről lépésre küzdötte fel magát az első lemezéig (Játékok, 1981), amellyel azonnal berobbant magyar a progresszív rock élvonalába. Egy év múlva következhetett a Hűség, majd némi elbizonytalanodás a továbblépés mikéntjét illetően. Ne felejtsük el: a diszkó virágkorát éltük! 

Bajnai-Simon: Képes magyar hanglemez-történet

2008-at írtunk, amikor napvilágot látott a Magyar hanglemeztörténet című kötet a magyar hanglemezgyártás centenáriumára (amennyiben egy könyv képes bármit is meglátni), mégpedig a jazzkutatóként ismert (és szakmai körökben különösen elismert) Simon Géza Gábor tollából. 

Sziget, világ, vége? (Vagy talán mégsem?)

Július végén vagy augusztus elején, a fene se tudja pontosan, érdekesnek tűnő kérdőívre akadtam az Interneten. A zenehallgatási szokásokat firtatták, és Sziget-jegyeket lehetett nyerni. Reménykedve vágtam a kitöltésébe, hajrá.

DJABE Slices of Life

A 2006-os Slices of Life-turné Petőfi Csarnok-béli anyagból publikált DVD-t a Djabe, néhány hónappal ezelőtt. Ez a harmadik, megtévesztésig hasonló címen futó kiadvány. Különös ismertetőjele a hagyományos DVD-formátum. És persze Sipi, azaz Sipos András, a zenekar egyik alapítója, ütőse és mókamestere még velü(n)k volt akkor... 

QUIMBY Két koncert

„Aki tud, az mezítláb is tud!” - mondogattuk gyerekkorunkban, futballcsatáink közben. Nem csupán azért, mert előfordult, hogy valóban így rúgtuk a labdát. Azért is, mert aki igazán tud játszani, annak szinte mindegy, hogy a legnagyobb futball-arénában kergeti a bőrt, vagy egy elsődlegesen legelőként használatos gyepen. 

Bemutatkozott az új Alapi Band

Megtörtént a megváltozott felállású Alapi Band bemutatkozó koncertje. A csapatfőnök Alapi István mellett Banai Szilu dobolt, Lantos Zoli hegedült, Nagy Jancsi billentyűzött és Mits Gergő basszusozott.

KISS TIBOR Neonradír

Sohasem írtam még képzőművészeti albumról: nem szokásom beleártani magam olyasmibe, amihez nem értek. Csak ez nem szimplán egy a sok közül: ez Kiss Tibi Képeskönyve! Akinek a fecnijén, papírján – amint az a belső borítón látható és olvasható - egy dalszöveg-kézirat is műalkotássá válik.