Ma 2019. január 23. szerda, Zelma napja van

Schuster Lóránt: Kaptafa

„A rockzene örök és elpusztíthatatlan.” Csakúgy, mint a korszakos mondás – egyben e kötet – szerzője, főszereplője. 

Jávorszky Béla Szilárd: A magyar jazz története

Amint a jazz utat tört Magyarországon, megszülettek az első írások róla. (Mondom én.) Netán már korábban is olvashattunk felőle? Esetleg némi fáziskésésben maradt a dokumentálása? Bárhogyan is volt, mégis: mikor történtek a legfontosabb jazz-események nálunk?

Dal a Legbátrabb Városról

Mint az a Horváth Ádámmal készült interjúnkból kiderül - A legbátrabb zenész -, a tehetséges dobos dalt komponált szeretett városáról, A Legbátrabb Városról, Balassagyarmatról, a nótát helyi zenészek adják elő, s felettébb figyelemre méltó klip is készült a CSEDO Films jóvoltából. A példaértékű vállalkozáshoz ezúton gratulálunk!

Die Antwoord - Budapest Park

Az extrém videoklipjeiről és őrült fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord sok év után újra Magyarországra érkezik és augusztus 5-én a Budapest Parkban koncertezik.

Rácz Mihály: A tékozló

Ez a könyv, mint az összes többi manapság, nyomdában készült. Naná! 

DJABE Down And Up – Live in Budapest (DVD)

A Djabe, a Djabe és megint csak a Djabe! Hazánk mértékadó, ugyanakkor bizonyos szempontból úttörő etnojazz-zenekara, amelytől menetrendszerűen érkeznek a produktumok!

EAST Messze a felhőkkel - életműkoncert (DVD)

Az 1975-ben alakult East szívós munkával, lépésről lépésre küzdötte fel magát az első lemezéig (Játékok, 1981), amellyel azonnal berobbant magyar a progresszív rock élvonalába. Egy év múlva következhetett a Hűség, majd némi elbizonytalanodás a továbblépés mikéntjét illetően. Ne felejtsük el: a diszkó virágkorát éltük! 

Bajnai-Simon: Képes magyar hanglemez-történet

2008-at írtunk, amikor napvilágot látott a Magyar hanglemeztörténet című kötet a magyar hanglemezgyártás centenáriumára (amennyiben egy könyv képes bármit is meglátni), mégpedig a jazzkutatóként ismert (és szakmai körökben különösen elismert) Simon Géza Gábor tollából. 

Sziget, világ, vége? (Vagy talán mégsem?)

Július végén vagy augusztus elején, a fene se tudja pontosan, érdekesnek tűnő kérdőívre akadtam az Interneten. A zenehallgatási szokásokat firtatták, és Sziget-jegyeket lehetett nyerni. Reménykedve vágtam a kitöltésébe, hajrá.

DJABE Slices of Life

A 2006-os Slices of Life-turné Petőfi Csarnok-béli anyagból publikált DVD-t a Djabe, néhány hónappal ezelőtt. Ez a harmadik, megtévesztésig hasonló címen futó kiadvány. Különös ismertetőjele a hagyományos DVD-formátum. És persze Sipi, azaz Sipos András, a zenekar egyik alapítója, ütőse és mókamestere még velü(n)k volt akkor...