Ma 2018. január 16. kedd, Gusztáv napja van

Stardust: nemzetközi vizek felé hajóznak

Ki a fenét érdekel, hogy nem divatos, mikor magától értetődő nemzetközi színvonal - a Stardust énekes-főnökével, Horváth Ákossal diskuráltunk a csillagok állásáról.

Beke Márk: ”Itthon vagy otthon”

Beke Márkkal, a LORD egyik billentyűsével beszélgettünk óriási szívről, jó hangulatról, igaz barátságról.

Alapi világsztárok között

Alapi István a napokban érkezett haza Los Angelesből, ahol a világ leghíresebb hangszerkiállításán, a NAMM-on tartott (DV MARK) bemutatókat az idei seregszemle valamennyi napján.

Alapi István: „Többen a nézőtéren, mint a színpadon”

Hogyan emlékszik a magunk mögött hagyott esztendőre? – kérdeztük hazánk vezető gitárosát, Alapi István pedig a tőle megszokott közvetlenséggel mesélt kétszáz eladott cédéről, a Boney M. bakelitjének céltáblává alakulásáról, a béka sokat emlegetett testrészének új funkciójáról és megannyi más érdekességről.

„A legfontosabb, hogy király dolgokat játsszunk!”

Szemtelenül fiatalok és nagyon tehetségesek. A D.A.S. Trio (Nagy Ábel-Kéri Samu-Fábry Adonisz) üde színfolt a hazai zenei palettán. Nagy Ábel Márton billentyűs-gitárost kértük meg, hogy mutassa be az együttest.

Music from Okinawa 2015-2016

Egy hónappal a budapesti WOMEX előtt el tudtál volna képzelni hiteles japán világzenei produkciót a MüPában? Hát én sem! Erre jött a Kachimba 4 nevű formáció és a kiadójuk.

Az Écska

Ennyi ennek az írásnak a címe, hiszen Pleszkán Écska önmagában egy jelenség! Csupa élet, csupa tűz, csupa szív a színpadon kívül - és csupa HANG a színpadon.

A népzene megtalálja az embert

Íme a WOMEX-hez kapcsolódó interjúsorozat harmadik része! Sajnos, minden bizonnyal a zárása is. Öröm számomra ugyanakkor, hogy ahová magyarok bekerültek, mindegyik színpadról sikerült megszólaltatni valakiket egy-egy zenekar képviseletében. Ezúttal a Buda Folk Band két tagjával beszélgettem.

A legfiatalabb magyar zenekar a WOMEX-en: a Babra!

Az októberben az idén Budapesten megrendezésre kerülő világzenei szakvásár, a WOMEX kapcsán a részt vevő magyar zenekarok közül ezúttal a banda és tagjai életkorát tekintve is minden bizonnyal a legfiatalabb: az akusztikus délszláv muzsikával jelentkező Babra került az interjúsorozatba.

WOMEX-ről WOMEX-re A Cimbalomduó

Balogh Kálmánnal és Lukács Miklóssal beszélgettünk, és mivel első alkalommal nyilatkoztak portálunknak a fiúk, távolabbról indítottam a diskurzust. Mindez – reményeim szerint – a budapesti WOMEX-en fellépő magyar előadókról szóló interjúsorozat első darabja. Fogadjátok szeretettel! (Vigyázat! Csak úszóknak! Miért, miért. Azért, mert ez hosszú lesz és mély...)