Ma 2019. március 22. péntek, Beáta napja van

Hot Night In Budapest (Jethro Tull, Körcsarnok, november 4. )

Az elegáns koncerttermekben ritkán játszanak Bachot ütemes taps közepette, itt és most összejött, a legnagyobb rockerek sorába emelve Johann Sebastiant.

Grandpierre Attila: Égig érő lángok

A Vágtázó Csodaszarvas első lemeze aranylemez lett! A limit elérésével szinte egy időben jelent meg a VCSSZ második albuma. Muszáj volt tehát leülni beszélgetni Grandpierre Attilával. 

Kettős Zeppelin ünnep Veszprémben

Tizenöt éves a Zepsession, negyven esztendeje alakult a Led Zeppelin. A veszprémi Zeppelin Tribute Zenekar gondolt egy merészet, és az alkalomhoz illően szervezett egy monstre bulit a Királynék Városában. 

Ian Anderson: “Már megkaptam a nyugdíjasok aranyóráját”

Az élő legendáról már leírtak minden jelzőt páratlan munkásságának méltatására és valószínűleg mind helytálló is. Ian Anderson életének utolsó negyven éve egyet jelent a Jethro Tull-lal - mint a vele készült beszélgetésből kiderül.

„Az nem underground, akit főműsoridőben nyomnak a tévében!”

Annak ellenére, hogy 1999-ben alakult az Atomtorta Kecskeméten, a tagjai még mindig szemtelenül fiatalok: 19 és 26 év közöttiek. Persze, már nem mind ugyanazok alkotják a zenekart, akik megalapították. Számos demó készítésén vannak túl, mégis csak most látják elérkezettnek az időt arra, hogy nagyobb nyilvánosság elé lépjenek.

GARY MOORE: „Utáltam a zongorát!”

Szombat esti koncertje előtt két nappal landolt Ferihegyen az ír gitárvarázsló, majd péntek éjszaka érkezett Balatonalmádiba. Gary Moore másnap délelőtt adott találkát a firkászoknak.

Török Ádám: "Nincs mese és nincs pardon!"

A 60. születésnapját januárban ünnepelt fuvolista-énekessel, Török Ádámmal a Mini áprilisi, csongrádi koncertje előtt beszélgettünk a Bohém Kávéházban.

Lőrincz Károly: „Mintha indiánosdit játszanánk!”

A közismert zenészekből nemrégiben alakult Whitesnake Tribute Band alighogy megmutatta magát a rockereknek, az elismerő szavak mellett máris azt kérdezgetik a legtöbben: ki ez az istenáldotta torok a mikrofonnál? Nos, az érdeklődést kielégítendő leültünk beszélgetni az ismeretlen ismerőssel, akit Lőrincz Károlynak hívnak és többek között interkontinentális problémamegoldó.

Victor Wooten: "Csak jelzőtábla vagyok"

Mi újat lehetne még elmondani arról az emberről, akinek páratlanul virtuóz játéka forradalmasította a basszusgitározást? Minősíteni felesleges és értelmetlen, beszéljen hát maga Victor Wooten a zenéről, a hitről, a tanulásról, a gyakorlásról, a könyvéről, a filozófiájáról, és annyi más érdekességről.

Harcsa Veronika: „A legfontosabb, hogy élményt nyújtsunk”

Logikusnak tűnt, hogy a matematikával közeli barátságot ápoló tini a műszaki egyetem padjaiba üljön, ám az időközben felskiccelt többismeretlenes egyenlet hamar megoldódott. Biztató szavak hiányában is hitt a hangjában, melynek Norah Jones-t is elsöprő ereje előtt először a Távol-Keleten borultak le. Jazzéletünk egyik legígéretesebb tehetségével, Harcsa Veronikával beszélgettünk.