Ma 2018. június 22. péntek, Paulina napja van

GARY MOORE: „Utáltam a zongorát!”

Szombat esti koncertje előtt két nappal landolt Ferihegyen az ír gitárvarázsló, majd péntek éjszaka érkezett Balatonalmádiba. Gary Moore másnap délelőtt adott találkát a firkászoknak.

Török Ádám: "Nincs mese és nincs pardon!"

A 60. születésnapját januárban ünnepelt fuvolista-énekessel, Török Ádámmal a Mini áprilisi, csongrádi koncertje előtt beszélgettünk a Bohém Kávéházban.

Lőrincz Károly: „Mintha indiánosdit játszanánk!”

A közismert zenészekből nemrégiben alakult Whitesnake Tribute Band alighogy megmutatta magát a rockereknek, az elismerő szavak mellett máris azt kérdezgetik a legtöbben: ki ez az istenáldotta torok a mikrofonnál? Nos, az érdeklődést kielégítendő leültünk beszélgetni az ismeretlen ismerőssel, akit Lőrincz Károlynak hívnak és többek között interkontinentális problémamegoldó.

Victor Wooten: "Csak jelzőtábla vagyok"

Mi újat lehetne még elmondani arról az emberről, akinek páratlanul virtuóz játéka forradalmasította a basszusgitározást? Minősíteni felesleges és értelmetlen, beszéljen hát maga Victor Wooten a zenéről, a hitről, a tanulásról, a gyakorlásról, a könyvéről, a filozófiájáról, és annyi más érdekességről.

Harcsa Veronika: „A legfontosabb, hogy élményt nyújtsunk”

Logikusnak tűnt, hogy a matematikával közeli barátságot ápoló tini a műszaki egyetem padjaiba üljön, ám az időközben felskiccelt többismeretlenes egyenlet hamar megoldódott. Biztató szavak hiányában is hitt a hangjában, melynek Norah Jones-t is elsöprő ereje előtt először a Távol-Keleten borultak le. Jazzéletünk egyik legígéretesebb tehetségével, Harcsa Veronikával beszélgettünk.

Peter Ogi: „Ugyanazt a dalt írom”

Minden korszakváltásnak megvannak a maga legendás egyéniségei. A magyar punk-korszak talán el sem kezdődhetett volna Hegedűs Péter nélkül, aki külföldön a családnevéből eredeztetett Peter Ogi néven vált ismertté.

Steve Lukather: "Eloldoztam a kezeimet"

Steve Lukather-t aligha kell bemutatni. A legendás együttes, a Toto vezetője egyike a rocktörténelem legfontosabb és legelismertebb gitárosainak. Új albuma kapcsán terjedelmes interjút készítettünk vele. Többek között kiderül, hogyan látja a session zenészek életét, mi a véleménye az új kihívásokról, és elárulja a lemezkészítés kulisszatitkait.

„Igazán jó dalokat akarok írni”

Találós kérdésnek sem utolsó: ki az a gitáros, aki több mint ezer (!) albumon játszott? Segítségül legyen elég annyi, ha megkérdezel magára valamit is adó profi gitárost arról, kinek tiszteli vagy csodálja a játékát, jó eséllyel fogadhatsz rá, hogy az ő neve elhangzik. Hja kérem, vannak magától értetődő dolgok...

David Coverdale: "Ököllel kell előre menni"

Az idei év eddigi legnagyobb rockszenzációja a Whitesnake új albuma, hiszen David Coverdale újjáalakult bandája évtizednyi szünet után vonult stúdióba, hogy előrukkoljon a várva várt Good To Be Bad anyaggal. Ennek apropóján készült beszélgetés a főnökkel, aki megannyi érdekességet elárult a múltról és a jövőről. Többek között kiderül, hogy mindenkinek jut egy-egy finom falat a gondosan sütött pitéből.

Oláh Tzumo: "Szeretek mélyvízben úszkálni"

Már serdülőként istenáldotta tehetségnek tartották, pályafutása töretlenül fejlődik egy évtizede. Kivételes képességeiről korszakos egyéniségekkel közös tengerentúli fellépések tanúskodnak. A még mindig csak 28 éves Oláh Tzumo Árpád az élő jazzlegenda Herbie Hancock egyik kedvenc tanítványának vallhatja magát.