Ma 2018. március 23. péntek, Emőke napja van

Némethonban hódított a Cry Free

A napokban tért vissza negyedik német turnéjáról a Cry Free. A törzshelynek számító klubok mellett ezúttal egy privát bulin is játszottak, melyet egy rajongói csoportosulás kezdeményezett.

Bona pesti koncertje cédén

A tavalyi év talán legzajosabb sikerű koncertjeit adta a hajón az utánozhatatlan Richard Bona. A kameruni zenész itt rögzítette dvd-jét, de a két varázslatos este kivonata már napvilágot látott egy albumon.

Megjelent Alapi lemeze Amerikában

Nálunk nem sokat mond, a tengerentúlon annál ismerősebben cseng a rétegzenékre szakosodott Hitchcock Media neve. A Los Angeles-i székhelyű társaság tulajdonosa hangmérnökként ténykedett a hetvenes-nyolcvanas években, a Toto első kislemezét ő keverte.  

Új McLaughlin album

Saját bevallása szerint élete legjobb albumát készítette el indiai barátaival a Mester. A world music és a fúziós jazz legszebb hagyományaiból merítkező lemez április végén kerül a boltokba.

Arénázik a Return To Forever

Ismét összeállt a jazzrock legendás csapata és május végén turnéra indul. A hetvenes években sikert sikerre halmozó páratlan együttes európai fellépéseinek sorába beillesztette hazánkat is.

Nálunk is fellép a Queensryche

A progresszív metál újkori történelmének alapbandája az utóbbi években enyhén szólva sem aratott osztatlan sikert, ezért érthető a rajongók felfokozott várakozása.

Újra összeáll a Return To Forever

Chick Corea alapította azt a formációt, melynek neve összeforrt a jazzrock zenével. A billentyűs mellett Stanley Clarke, Al Di Meola és Lenny White alkotta az instrumentális muzsika aranykorának vezető csapatát. A nyáron koncertkörútra indul a Return To Forever.

Nagy dobásra készül a Journey

Jó ideje forr a levegő az aor-sztárcsapat körül. Két évvel ezelőtt váratlanul megváltak Steve Augeri énekestől, majd a szakma és a rajongók legnagyobb döbbenetére a helyére szerződtetett és gyorsan kedvenccé vált Jeff Scott Soto-nak is kurtán-furcsán kiadták az útját. Az év elején aztán gőzerővel beindult a Journey, ismét nagy dobásra készül.

Luke a Legjobb Rock Gitáros

Négy hónapon keresztül több mint negyven országból közel egymillió rock rajongó szavazott egy közkedvelt zenei portál kérdésére: Ki a világ legjobb gitárosa? A legtöbb voksot Jimmy Page és Jimi Hendrix kapta. A végső küzdelemben a Queen és a Toto kiválósága maradt állva.  

Felmelegítette kapcsolatát a hideg italokkal

Minden idők egyik legnagyobb rockbandája körül hosszú évek óta zűrös a helyzet. Sajnos, tegyük hozzá rögtön, hiszen ki ne bánkódna amiatt, hogy a Van Halen fivérek képtelenek magára a csapat működtetésére is? Most éppen, korántsem először, a zseniális Eddie merült el a húrok varázslatos világa helyett az alkohol bűzös mocsarában.