Ma 2018. december 11. kedd, Árpád napja van

Vukán-Szakcsi zongoraduó a Zeneakadémián

Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla – a magyar jazz világszerte elismert művészei. A két zongorista először harminc évvel ezelőtt ült együtt hangszerhez.

Összeállt Luke turnébandája

Steve Lukather a Toto gigaturnéja után az év elején megjelent szólóanyaga, az Ever Changing Times című mestermunka bemutatására indul. A június közepén Dániában rajtoló koncertsorozatra összeállt Luke kísérőcsapata – szokás szerint nem kispályás zenészekről van szó. Három keresett jazz muzsikus erősíti a formációt.

Pörög a Trottel

A patinás underground punkrock zenekar, a Trottel – 17 koncertes európai turnéját követően – májusban Magyarországon is bemutatja One Steps Ahead című új lemezének anyagát. A koncertek ingyenesek lesznek.

Némethonban hódított a Cry Free

A napokban tért vissza negyedik német turnéjáról a Cry Free. A törzshelynek számító klubok mellett ezúttal egy privát bulin is játszottak, melyet egy rajongói csoportosulás kezdeményezett.

Bona pesti koncertje cédén

A tavalyi év talán legzajosabb sikerű koncertjeit adta a hajón az utánozhatatlan Richard Bona. A kameruni zenész itt rögzítette dvd-jét, de a két varázslatos este kivonata már napvilágot látott egy albumon.

Megjelent Alapi lemeze Amerikában

Nálunk nem sokat mond, a tengerentúlon annál ismerősebben cseng a rétegzenékre szakosodott Hitchcock Media neve. A Los Angeles-i székhelyű társaság tulajdonosa hangmérnökként ténykedett a hetvenes-nyolcvanas években, a Toto első kislemezét ő keverte.  

Új McLaughlin album

Saját bevallása szerint élete legjobb albumát készítette el indiai barátaival a Mester. A world music és a fúziós jazz legszebb hagyományaiból merítkező lemez április végén kerül a boltokba.

Arénázik a Return To Forever

Ismét összeállt a jazzrock legendás csapata és május végén turnéra indul. A hetvenes években sikert sikerre halmozó páratlan együttes európai fellépéseinek sorába beillesztette hazánkat is.

Nálunk is fellép a Queensryche

A progresszív metál újkori történelmének alapbandája az utóbbi években enyhén szólva sem aratott osztatlan sikert, ezért érthető a rajongók felfokozott várakozása.

Újra összeáll a Return To Forever

Chick Corea alapította azt a formációt, melynek neve összeforrt a jazzrock zenével. A billentyűs mellett Stanley Clarke, Al Di Meola és Lenny White alkotta az instrumentális muzsika aranykorának vezető csapatát. A nyáron koncertkörútra indul a Return To Forever.