Ma 2018. július 22. vasárnap, Magdolna napja van

CRY FREE Ten Years In Rock

Kétéves várakozás után jelent meg hazánk Deep Purple Cover Bandjének tízéves jubileumi koncertjét tartalmazó DVD illetve CD. Az anyag ismeretében őszintén mondhatjuk: legalább ilyen színvonalú újabb évtizedet!

PLASTIC SEPTET Horror vacui

Csak semmi borzongás! Nem bizonyos horror-jelenetek fotózásához használatos villanófény zenei leképezéséről lesz szó az alábbiakban, nem véres death metált rejt a cédé.

ALBAN DARCHE Trumpet Kingdom

Ha én szaxofonos lennék, a saját hangszeremen törekednék a királyságra, és aligha jutna eszembe Trombita Királyságot alapítani! Neki azonban feltett szándéka a rézfúvós-hangzás megújítása a jazzben.

JORN LANDE Lonely Are The Brave

Napjaink egyik legnagyobb rocktorkának régóta várt új anyaga alaposan elrontja a kedvét a tehetségéhez méltó produkcióra várók népes táborának. Minek a professzori tudás, ha kisiskolás dolgozatot kell előadni?

GLENN HUGHES First Underground Nuclear Kitchen

A Rock Hangja minősítéssel véletlenül sem állnék le vitatkozni, merthogy felettébb kedvelem gazdáját, de új albumát beharangozó mondatainak valóságtartalmát illetően már erős kétségeim vannak.

GAJDOS ZENEKAR Missa Pastorale (Pásztormise)

Amikor megláttam a lemezt, a Benkó Dixieland Band speciális alkotása, a Christmas Mass (Karácsonyi mise) jutott az eszembe. Vonható persze valamiféle párhuzam, de a két történet a témájában és a kvalitásaiban hasonlít csak.

BERECZ ANDRÁS Legényes

A népszerű előadó, népdalénekes és mesemondó új anyagának zömét archív, kiadatlan felvételek teszik ki, húsz év terméséből válogatva. Lehet kétkedni a kiadvány hitelességét illetően, de csak amíg meg nem hallgattuk a lemezt!

TROTTEL STEREODREAM EXPERIENCE One Step Ahead

Az a baj a punkzenekarként indult Trottellel, hogy a tagok soraiban bekövetkező változások gyorsabbak a lemezfelvételi lehetőségeiknél. Így eshetett meg, hogy hangzóanyag nélkül maradt az utóbbi idők legígéretesebb felállása.

GAJDOS ZENEKAR Vessünk számot

A számvetésre (az Esti imádság című daluk szavait idézve) az adott alkalmat, hogy a Gajdos zenekar 2006-ban ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Kockázatos utat jár ez a csapat.

CSÍK ZENEKAR „Boldog szomorú dal”

A lemez megjelenésekor, jazzfan és rocker lévén nem figyeltem eléggé a népzenére. Hiba volt! Néha azonban mázlija van az embernek, amikor egy elszalasztottnak vélt lemezt újra kiadnak.