Ma 2018. október 23. kedd, Gyöngyi napja van

URIAH HEEP Wake The Sleeper

Ez egy igazi hard rock album lesz – válaszolta Mick Box kérdésemre, mikor márciusi telefonbeszélgetésünkkor az akkor még megjelenés előtt álló új albumról faggattam.

MICHAEL SCHENKER GROUP In The Midst Of Beauty

Megint előállt az a csapda, hogy nagy nevek közömbösítették egymást, de azért remélem, Schenker még emlékszik egykori nagy slágerére: Rock Will Never Die.

LADIKOS FESZTIVÁL 2007

A Ladikos Fesztivál működése ékes bizonyítéka annak, hogy faluban is lehet országra szóló dolgokat csinálni! A Ladikos Fesztivál színhelye, Mecsér a Mosoni-Duna mentén fekszik.

KARAFIÁTH ORSOLYA Maffia-klub

A zeneszerzője és a női vendégeket foglalkozató előadója mindegyiknek más (nem kis meló lehetett megszervezni), de valamennyi versét (egyetlen kivétellel) a költőnő, Karafiáth Orsolya írta.

DON AIREY A Light In The Sky

Mindjárt az elején szeretném leszögezni, hogy Airey Mester káprázatos anyagot adott ki kezei közül. Rengeteg stílus felé kikacsintgat korunk egyik legnagyobb billentyűsvarázslója.

SZALONNA ÉS BANDÁJA Örömzene

A virtuóz prímás, Pál István „Szalonna” bandája nem akármilyen muzsikusokból áll (legyen most elég Herczku Ágnes és Unger Balázs neve), mégis elkél némi segítség nekik is, időnként.

CRY FREE Ten Years In Rock

Kétéves várakozás után jelent meg hazánk Deep Purple Cover Bandjének tízéves jubileumi koncertjét tartalmazó DVD illetve CD. Az anyag ismeretében őszintén mondhatjuk: legalább ilyen színvonalú újabb évtizedet!

PLASTIC SEPTET Horror vacui

Csak semmi borzongás! Nem bizonyos horror-jelenetek fotózásához használatos villanófény zenei leképezéséről lesz szó az alábbiakban, nem véres death metált rejt a cédé.

ALBAN DARCHE Trumpet Kingdom

Ha én szaxofonos lennék, a saját hangszeremen törekednék a királyságra, és aligha jutna eszembe Trombita Királyságot alapítani! Neki azonban feltett szándéka a rézfúvós-hangzás megújítása a jazzben.

JORN LANDE Lonely Are The Brave

Napjaink egyik legnagyobb rocktorkának régóta várt új anyaga alaposan elrontja a kedvét a tehetségéhez méltó produkcióra várók népes táborának. Minek a professzori tudás, ha kisiskolás dolgozatot kell előadni?