Ma 2018. december 11. kedd, Árpád napja van

KARAFIÁTH ORSOLYA Maffia-klub

A zeneszerzője és a női vendégeket foglalkozató előadója mindegyiknek más (nem kis meló lehetett megszervezni), de valamennyi versét (egyetlen kivétellel) a költőnő, Karafiáth Orsolya írta.

DON AIREY A Light In The Sky

Mindjárt az elején szeretném leszögezni, hogy Airey Mester káprázatos anyagot adott ki kezei közül. Rengeteg stílus felé kikacsintgat korunk egyik legnagyobb billentyűsvarázslója.

SZALONNA ÉS BANDÁJA Örömzene

A virtuóz prímás, Pál István „Szalonna” bandája nem akármilyen muzsikusokból áll (legyen most elég Herczku Ágnes és Unger Balázs neve), mégis elkél némi segítség nekik is, időnként.

CRY FREE Ten Years In Rock

Kétéves várakozás után jelent meg hazánk Deep Purple Cover Bandjének tízéves jubileumi koncertjét tartalmazó DVD illetve CD. Az anyag ismeretében őszintén mondhatjuk: legalább ilyen színvonalú újabb évtizedet!

PLASTIC SEPTET Horror vacui

Csak semmi borzongás! Nem bizonyos horror-jelenetek fotózásához használatos villanófény zenei leképezéséről lesz szó az alábbiakban, nem véres death metált rejt a cédé.

ALBAN DARCHE Trumpet Kingdom

Ha én szaxofonos lennék, a saját hangszeremen törekednék a királyságra, és aligha jutna eszembe Trombita Királyságot alapítani! Neki azonban feltett szándéka a rézfúvós-hangzás megújítása a jazzben.

JORN LANDE Lonely Are The Brave

Napjaink egyik legnagyobb rocktorkának régóta várt új anyaga alaposan elrontja a kedvét a tehetségéhez méltó produkcióra várók népes táborának. Minek a professzori tudás, ha kisiskolás dolgozatot kell előadni?

GLENN HUGHES First Underground Nuclear Kitchen

A Rock Hangja minősítéssel véletlenül sem állnék le vitatkozni, merthogy felettébb kedvelem gazdáját, de új albumát beharangozó mondatainak valóságtartalmát illetően már erős kétségeim vannak.

GAJDOS ZENEKAR Missa Pastorale (Pásztormise)

Amikor megláttam a lemezt, a Benkó Dixieland Band speciális alkotása, a Christmas Mass (Karácsonyi mise) jutott az eszembe. Vonható persze valamiféle párhuzam, de a két történet a témájában és a kvalitásaiban hasonlít csak.

BERECZ ANDRÁS Legényes

A népszerű előadó, népdalénekes és mesemondó új anyagának zömét archív, kiadatlan felvételek teszik ki, húsz év terméséből válogatva. Lehet kétkedni a kiadvány hitelességét illetően, de csak amíg meg nem hallgattuk a lemezt!