Ma 2018. június 22. péntek, Paulina napja van

IAN GILLAN Live In Anaheim

A Rock Legnagyobb Hatású Torka 2006-ban egy visszatekintő albummal (Gillan’s Inn) és egy klubturnéval ünnepelte pályafutása 40. évfordulóját. Érdekes koncertmenüt állított össze, teljesen eltérve a Purple repertoárjától.

ERRORHEAD Modern Hippie

Régóta tudjuk, ám nem árt néha felemlegetni, miszerint korántsem mindig a rajongott zenészek készítik a legfontosabb albumokat. Néhanap a háttéremberek küldik padlóra a gyanútlan hallgatót, mint történt ez esetünkben.

TONY SPINNER Live in Europe

A szőke sörényű gitáros-énekes fickó neve csak a megveszekedett bluesrajongóknak számára cseng ismerősen – no meg a Toto szerelmeseinek. Ezúttal azonban nem a session zenészről lesz szó, hanem arra voltunk kíváncsiak, mit művel saját formációjával.

JOE SATRIANI Professor Satchafunkilus & the Musterion of Rock

Végre napvilágot látott Maestro Satch legújabb stúdióalbuma. Már maga a cím meglehetős agymenésre utal, de hát ezt régen megszokhattuk a gitárfenoméntól, hiszen témáival rendszeresen kalandozik fantázia szülte helyeken.

NAZARETH The Newz

Tíz évet kellet várni erre a lemezre. Szikárabb muzsika, mint a megelőző alkotás. Nem hallani billentyűsöket vagy fúvósokat, vendégzenészek nélkül játszanak a fiúk. Nem mondom, hogy ez a legjobb album tőlük, de rossznak sem mondanám.

RUSH Snakes & Arrows Live

Hogy a rocktörténelem egyik legfontosabb hármasfogata harmincöt év után erősebb, mint valaha, arról bárki meggyőződhetett a 2007-es esztendő egyik legütősebb albuma hallatán. Most itt a lemez turnéjának anyaga, és itt elcsuklik a hangom.

BOBAN I MARKO MARKOVIC ORKESTAR Go Marko Go!

Van, aki csak jó szót kap a 18. születésnapjára, van, aki komolynak látszó összeget a nevelőintézet elhagyását célzó felszólítás mellé, van, aki autót. Marko Markovic az apja minimum Európa-hírű zenekarát kapta. Megérdemelte-e? Talán meglepő, de „igen” a válaszom!

ISTVÁNFI BALÁZS Duda idő nélkül

Amikor figyelmesen hallgatjuk ezt a lemezt, első dolgunk lesz rácsodálkozni a dudára, erre az ismeretlen-ismerős hangszerre. Tisztán kivehető, mennyire nem kizárólagosan dallamhangszer a duda. Avatott kezekben szólóban is komplex zenei élményt nyújt.

CIMBALIBAND TransBalkan Express

Vonat tör be egy vasútállomás épületének utcafrontja felől, az emeleti traktusban. Olyan helyről, ahol kizárt a vasúti sín létezése! A TransBalkan Express pontosan ilyen: onnan és olyan lendülettel robbant be a magyar világzene „állomásába”, ahonnan senki sem várta.

BALOGH KÁLMÁN ÉS A GIPSY CIMBALOM BAND Aven Shavale

Magyarország legsokoldalúbb cimbalmosának saját formációját bizonyos szempontból ugyanaz jellemzi, mint a cigányzenekarokat általában. Mindenfajta zeneszámot eljátszanak, amit a közönségük igényel, vállalva az eklektikus műsor-összeállításban rejlő kockázatot.