Ma 2019. február 18. hétfő, Bernadett napja van

PLASTIC SEPTET Horror vacui

Csak semmi borzongás! Nem bizonyos horror-jelenetek fotózásához használatos villanófény zenei leképezéséről lesz szó az alábbiakban, nem véres death metált rejt a cédé.

ALBAN DARCHE Trumpet Kingdom

Ha én szaxofonos lennék, a saját hangszeremen törekednék a királyságra, és aligha jutna eszembe Trombita Királyságot alapítani! Neki azonban feltett szándéka a rézfúvós-hangzás megújítása a jazzben.

JORN LANDE Lonely Are The Brave

Napjaink egyik legnagyobb rocktorkának régóta várt új anyaga alaposan elrontja a kedvét a tehetségéhez méltó produkcióra várók népes táborának. Minek a professzori tudás, ha kisiskolás dolgozatot kell előadni?

GLENN HUGHES First Underground Nuclear Kitchen

A Rock Hangja minősítéssel véletlenül sem állnék le vitatkozni, merthogy felettébb kedvelem gazdáját, de új albumát beharangozó mondatainak valóságtartalmát illetően már erős kétségeim vannak.

GAJDOS ZENEKAR Missa Pastorale (Pásztormise)

Amikor megláttam a lemezt, a Benkó Dixieland Band speciális alkotása, a Christmas Mass (Karácsonyi mise) jutott az eszembe. Vonható persze valamiféle párhuzam, de a két történet a témájában és a kvalitásaiban hasonlít csak.

BERECZ ANDRÁS Legényes

A népszerű előadó, népdalénekes és mesemondó új anyagának zömét archív, kiadatlan felvételek teszik ki, húsz év terméséből válogatva. Lehet kétkedni a kiadvány hitelességét illetően, de csak amíg meg nem hallgattuk a lemezt!

TROTTEL STEREODREAM EXPERIENCE One Step Ahead

Az a baj a punkzenekarként indult Trottellel, hogy a tagok soraiban bekövetkező változások gyorsabbak a lemezfelvételi lehetőségeiknél. Így eshetett meg, hogy hangzóanyag nélkül maradt az utóbbi idők legígéretesebb felállása.

GAJDOS ZENEKAR Vessünk számot

A számvetésre (az Esti imádság című daluk szavait idézve) az adott alkalmat, hogy a Gajdos zenekar 2006-ban ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Kockázatos utat jár ez a csapat.

CSÍK ZENEKAR „Boldog szomorú dal”

A lemez megjelenésekor, jazzfan és rocker lévén nem figyeltem eléggé a népzenére. Hiba volt! Néha azonban mázlija van az embernek, amikor egy elszalasztottnak vélt lemezt újra kiadnak.

BALÁZS ELEMÉR GROUP Early Music

A jazz „legújabb-kori” időszakában Jan Garbarek lemezén lehetett először rácsodálkozni a jazz és a gregorián működőképes fúziójára. Sokkal később ezt a Balázs Elemér Quartet is létrehozta.