Ma 2018. május 20. vasárnap, Bernát, Felícia napja van

ASIA Phoenix

Remegő izgalommal várták az immáron középkorú rajongók a sokáig csak titkon remélt nagy visszatérést. A haló poraiból feltámadt szupercsapat negyed évszázad után is szépen repül, tollazata még mindig fényesen csillog, ám mozgása már enyhén szólva is fáradt.

STEVE LUKATHER Ever Changing Times

Ritka, ám annál fontosabb ünnepnap az igényes zene kedvelői számára, mikor a zenekarok zenekarának vezéralakja új anyaggal jelentkezik. A magától értetődően magas elvárásoknak játszi könnyedséggel felel meg Luke barátunk.

MAKUZ Készülődés a Csatára

A Magyar Királyi Udvari Zenekar szellemi vezére, a zongorista Szabados György egy szamuráj hűségével és elkötelezettségével küzd a magyar free jazz elfogadtatása és elterjesztése érdekében, immár évtizedek óta.

P.JONES - S.MCGILL - R.DECARLO Debut

A fúziós progresszív zene három egészen különleges figurája vonult stúdióba, hogy extrém elképzeléseik lenyomatát bárki számára hozzáférhetővé tegyék. Fontos szolgálati közlemény: gyengébb idegzetűek óvakodjanak tőle! Súlyos élmény.

HOUSE OF LORDS Come To My Kingdom

James Christian sok mindent megélt rutinos főnökhöz méltóan a nagy sikert aratott, jól bevált receptből főzött ezúttal is. Az alapanyagok és a hozzávalók ugyanazok, a fűszerezés kicsit erősebb, a tálalás még szebb, így aztán persze, hogy ismét biztos a siker.

WORK OF ART Artwork

Mesebelinek is nevezhető e nem mindennapi történet. Lelkes és kitartó fiatalok készítettek egy három számos demót, elpostázták tucatnyi címre, mire hamarosan lemezajánlattal jelentkezett a műfaj legnagyobb kiadója. Mi ez, ha nem a megvalósult álom? 

SZŐKE SZABOLCS Agenda

Amíg nem hallgattam meg a lemezt, nem gondoltam a galulkáról, Szőke Szabolcs bolgár „származású” vonós instrumentumáról, hogy képes szólóhangszerré válni. Nem éreztem benne azt a sokszínűséget és finomságot, ami arra predesztinálná, hogy egyedül is megszólalhasson.

WHITESNAKE Good To Be Bad

Felejthetetlen az a három esztendővel ezelőtti nap, mikor robbant a bombahír: feltámadt a tetszhalott Legnagyobb Kígyó. Útjára indult, ereje és szépsége legszebb napjaira emlékeztetett. Régi hódolói ismét elismeréssel csodálták, ezért is kíváncsi most mindenki friss alakítására.

EUROPEAN MANTRA WITH THE FSCO Twenty One

A szép lassan kultikussá váló European Mantra, hazánk egyik legizgalmasabb együttese eddigi rövid, ám annál gazdagabb pályafutásának újabb mérföldkövéhez érkezett.

WINAND GÁBOR Opera Budapest

Ami a külsőségeket illeti, be kell vallanom, nem értek mindent. Kezdve azzal, hogy a CD borítóján egy majdnem jelmeztelen nőalak látható. Ha ő a ledér múzsát hivatott jelképezni, akkor rossz a kód.