Ma 2018. február 18. vasárnap, Bernadett napja van

UDRUB Suhanás

Nem jártam soha a Szaharában, nem tudom, építenek-e gémeskutat a sivatagba: hasonlót, mint amilyen az Udrub-CD borítóján látható. Nem kizárt azonban, hogy az csak szimbólum, kifejezve, hogy igenis, a „pusztai” magyarok is játszhatnak ilyesfajta muzsikát.

MOROTVA Szerelem

Aki 15 éves, az ugye, kamaszodik. És ebben a korban mi más érdekelhetné az embert legjobban, mint a szerelem? Ez még akkor is igaz, ha történetesen egy zenekar koráról van szó.

LURA M’bem di fora

Bevallom férfiasan, hogy a Zöld-Foki Szigetek létezése csupán a morna-királynő Cesaria Evora hazánkban való felbukkanása óta tudatosult bennem. Már megérte idejönnie – mondhatná, ha elolvasná valaha, amit most leírtam.

ATOMTORTA Ma éjjel

A találkozásunk idején, amikor az Atomtorta a SZIN nagyszínpadán lépett fel a 30Y és a Kispál előtt, nem esett le, hogy ők voltak a sokat dicsért Atomic Cake, hiszen annyira fiatalok! Az a pár perc pedig, amit élőben hallottam belőlük, meglepő érettségről tanúskodott, nem beszélve a „Ma éjjel” című demó anyagáról.

AGÓCS GERGELY Kilencz ballada

Az ember nem győz csodálkozni! Az, amit a CD-borítóra először pillantva korszerűtlennek, lehetetlen, megvalósíthatatlan vállalkozásnak hitt, az végül úgy üti szíven, ahogyan semmi más! 

SZUBJEKTÍV PANASZ Előjáték

Jóbarátok ha összejönnek és örömből muzsikálnak – valami efféle is lehetne ennek a friss projectnek a mottója. Sipeki Zoltán hazánk egyik legfoglalkoztatottabb zenésze, számtalan előadó kísérőcsapatából ismerhetjük a kiváló gitárost. Szendőfi Péter az ország egyik legkeresettebb jazzdobosa.