Ma 2018. szeptember 25. kedd, Eufrozina napja van

PÁTRIA Magyar népzenei gramofonfelvételek CD-Rom-on

Amit 40 év alatt nem volt képes elérni a szocialistának nevezett magyar hanglemezgyártás, azt megoldotta a Fonó, a technika fejlődése nyújtotta lehetőségeket felhasználva. Új kiadásban, egyetlen CD-Romon közreadta a teljes Pátria-gyűjteményt!

LOVÁSZ IRÉN Belső hang

Ha úgy tetszik, programzenének tekinthetjük, lévén a Gyógyító Hangok sorozat második darabja. Kezelhetjük szimpla konceptalbumként is, témája a belső utak és a belső Én zenei leképezése különféle aspektusokból.

HARCSA VERONIKA You Don’t Know It’s You

Csodás hanggal megáldott bűbájos ifjú hölgy, aki (cseppet sem) mellesleg a hon egyik legtehetségesebb jazz-énekesnője. Már akkor felkapta az ember a fejét, amikor két esztendővel ezelőtt kiadott Speak Low című feldolgozás albuma szép sikert aratott Japánban. 

ASIA Phoenix

Remegő izgalommal várták az immáron középkorú rajongók a sokáig csak titkon remélt nagy visszatérést. A haló poraiból feltámadt szupercsapat negyed évszázad után is szépen repül, tollazata még mindig fényesen csillog, ám mozgása már enyhén szólva is fáradt.

STEVE LUKATHER Ever Changing Times

Ritka, ám annál fontosabb ünnepnap az igényes zene kedvelői számára, mikor a zenekarok zenekarának vezéralakja új anyaggal jelentkezik. A magától értetődően magas elvárásoknak játszi könnyedséggel felel meg Luke barátunk.

MAKUZ Készülődés a Csatára

A Magyar Királyi Udvari Zenekar szellemi vezére, a zongorista Szabados György egy szamuráj hűségével és elkötelezettségével küzd a magyar free jazz elfogadtatása és elterjesztése érdekében, immár évtizedek óta.

P.JONES - S.MCGILL - R.DECARLO Debut

A fúziós progresszív zene három egészen különleges figurája vonult stúdióba, hogy extrém elképzeléseik lenyomatát bárki számára hozzáférhetővé tegyék. Fontos szolgálati közlemény: gyengébb idegzetűek óvakodjanak tőle! Súlyos élmény.

HOUSE OF LORDS Come To My Kingdom

James Christian sok mindent megélt rutinos főnökhöz méltóan a nagy sikert aratott, jól bevált receptből főzött ezúttal is. Az alapanyagok és a hozzávalók ugyanazok, a fűszerezés kicsit erősebb, a tálalás még szebb, így aztán persze, hogy ismét biztos a siker.

WORK OF ART Artwork

Mesebelinek is nevezhető e nem mindennapi történet. Lelkes és kitartó fiatalok készítettek egy három számos demót, elpostázták tucatnyi címre, mire hamarosan lemezajánlattal jelentkezett a műfaj legnagyobb kiadója. Mi ez, ha nem a megvalósult álom? 

SZŐKE SZABOLCS Agenda

Amíg nem hallgattam meg a lemezt, nem gondoltam a galulkáról, Szőke Szabolcs bolgár „származású” vonós instrumentumáról, hogy képes szólóhangszerré válni. Nem éreztem benne azt a sokszínűséget és finomságot, ami arra predesztinálná, hogy egyedül is megszólalhasson.