Ma 2019. május 20. hétfő, Bernát, Felícia napja van

BERECZ ANDRÁS Legényes

A népszerű előadó, népdalénekes és mesemondó új anyagának zömét archív, kiadatlan felvételek teszik ki, húsz év terméséből válogatva. Lehet kétkedni a kiadvány hitelességét illetően, de csak amíg meg nem hallgattuk a lemezt!

TROTTEL STEREODREAM EXPERIENCE One Step Ahead

Az a baj a punkzenekarként indult Trottellel, hogy a tagok soraiban bekövetkező változások gyorsabbak a lemezfelvételi lehetőségeiknél. Így eshetett meg, hogy hangzóanyag nélkül maradt az utóbbi idők legígéretesebb felállása.

GAJDOS ZENEKAR Vessünk számot

A számvetésre (az Esti imádság című daluk szavait idézve) az adott alkalmat, hogy a Gajdos zenekar 2006-ban ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Kockázatos utat jár ez a csapat.

CSÍK ZENEKAR „Boldog szomorú dal”

A lemez megjelenésekor, jazzfan és rocker lévén nem figyeltem eléggé a népzenére. Hiba volt! Néha azonban mázlija van az embernek, amikor egy elszalasztottnak vélt lemezt újra kiadnak.

BALÁZS ELEMÉR GROUP Early Music

A jazz „legújabb-kori” időszakában Jan Garbarek lemezén lehetett először rácsodálkozni a jazz és a gregorián működőképes fúziójára. Sokkal később ezt a Balázs Elemér Quartet is létrehozta.

DALRIADA Szelek

A dalriada engem meggyőzött, néhány, népzenei motívumokban gazdag ötletes gitárszólót el tudnék még ugyan viselni, de ettől függetlenül ez egy nagyon igényes és nívós produkció.

ESZTERLÁNC Égszakadás

Ki sem bontottam a CD-t a fóliából, valami máris megütötte a szememet. „60 perc népszerűtlen népzene” – olvastam a hátsó borítón. Hát, tényleg nem népzene folyik a média csapjából.

CSÍK ZENEKAR Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…

Hát, nem mostanában kéne kérni a zenekar felvételét a vasutas szakszervezetbe! Evvel a posztkommunista, sztrájkellenes hozzáállással aligha kétséges a döntés eredménye.

IAN GILLAN Live In Anaheim

A Rock Legnagyobb Hatású Torka 2006-ban egy visszatekintő albummal (Gillan’s Inn) és egy klubturnéval ünnepelte pályafutása 40. évfordulóját. Érdekes koncertmenüt állított össze, teljesen eltérve a Purple repertoárjától.

ERRORHEAD Modern Hippie

Régóta tudjuk, ám nem árt néha felemlegetni, miszerint korántsem mindig a rajongott zenészek készítik a legfontosabb albumokat. Néhanap a háttéremberek küldik padlóra a gyanútlan hallgatót, mint történt ez esetünkben.