Ma 2019. február 18. hétfő, Bernadett napja van

STEVE LUKATHER Ever Changing Times

Ritka, ám annál fontosabb ünnepnap az igényes zene kedvelői számára, mikor a zenekarok zenekarának vezéralakja új anyaggal jelentkezik. A magától értetődően magas elvárásoknak játszi könnyedséggel felel meg Luke barátunk.

MAKUZ Készülődés a Csatára

A Magyar Királyi Udvari Zenekar szellemi vezére, a zongorista Szabados György egy szamuráj hűségével és elkötelezettségével küzd a magyar free jazz elfogadtatása és elterjesztése érdekében, immár évtizedek óta.

P.JONES - S.MCGILL - R.DECARLO Debut

A fúziós progresszív zene három egészen különleges figurája vonult stúdióba, hogy extrém elképzeléseik lenyomatát bárki számára hozzáférhetővé tegyék. Fontos szolgálati közlemény: gyengébb idegzetűek óvakodjanak tőle! Súlyos élmény.

HOUSE OF LORDS Come To My Kingdom

James Christian sok mindent megélt rutinos főnökhöz méltóan a nagy sikert aratott, jól bevált receptből főzött ezúttal is. Az alapanyagok és a hozzávalók ugyanazok, a fűszerezés kicsit erősebb, a tálalás még szebb, így aztán persze, hogy ismét biztos a siker.

WORK OF ART Artwork

Mesebelinek is nevezhető e nem mindennapi történet. Lelkes és kitartó fiatalok készítettek egy három számos demót, elpostázták tucatnyi címre, mire hamarosan lemezajánlattal jelentkezett a műfaj legnagyobb kiadója. Mi ez, ha nem a megvalósult álom? 

SZŐKE SZABOLCS Agenda

Amíg nem hallgattam meg a lemezt, nem gondoltam a galulkáról, Szőke Szabolcs bolgár „származású” vonós instrumentumáról, hogy képes szólóhangszerré válni. Nem éreztem benne azt a sokszínűséget és finomságot, ami arra predesztinálná, hogy egyedül is megszólalhasson.

WHITESNAKE Good To Be Bad

Felejthetetlen az a három esztendővel ezelőtti nap, mikor robbant a bombahír: feltámadt a tetszhalott Legnagyobb Kígyó. Útjára indult, ereje és szépsége legszebb napjaira emlékeztetett. Régi hódolói ismét elismeréssel csodálták, ezért is kíváncsi most mindenki friss alakítására.

EUROPEAN MANTRA WITH THE FSCO Twenty One

A szép lassan kultikussá váló European Mantra, hazánk egyik legizgalmasabb együttese eddigi rövid, ám annál gazdagabb pályafutásának újabb mérföldkövéhez érkezett.

WINAND GÁBOR Opera Budapest

Ami a külsőségeket illeti, be kell vallanom, nem értek mindent. Kezdve azzal, hogy a CD borítóján egy majdnem jelmeztelen nőalak látható. Ha ő a ledér múzsát hivatott jelképezni, akkor rossz a kód.

UNGER BALÁZS ÉS BARÁTAI Második forduló

Akár a magyar világzenei szcénát, akár a jazzét nézzük, ugyanarra a következtetésre jutunk: tele vagyunk jobbnál jobb cimbalmosokkal! A legtöbben a népzenében működnek, miként a turai származású Unger Balázs is (bár Dresch Mihály jazz-együttesében is megfordult), aki, mint a címéből kitalálható, immár a második albumát készítette el.