Ma 2019. június 26. szerda, János napja van

BALOGH KÁLMÁN ÉS A GIPSY CIMBALOM BAND Aven Shavale

Magyarország legsokoldalúbb cimbalmosának saját formációját bizonyos szempontból ugyanaz jellemzi, mint a cigányzenekarokat általában. Mindenfajta zeneszámot eljátszanak, amit a közönségük igényel, vállalva az eklektikus műsor-összeállításban rejlő kockázatot.

RELAX This Side Up!

Azt gondolom, elsősorban lelkialkat kérdése, hogy kit milyen muzsika pihentet, ki mire lazul el, mire relaxál. Lovász Iréntől kezdve a klasszikus zenén át a death metálig igen széles a skála. A Relax nevet viselő, hattagú, fiatal erőkből álló formáció például a jazzrockot kedveli. 

MARCUS MILLER Marcus

Az olyan zenékben, ahol a basszusgitár a domináns hangszer, olyan képzete támad az ember fiának, mintha egy belső muzsikát hallana. Nekem legalábbis ez a kényszerképzetem. De a biológia és a szimbolika nyelvére is lefordíthatjuk ezt.

ABLAKANAPRA Rejtek

Az ember nem hisz a szemének! Látja, mégis kétli, hogy ebben a velejéig korrupt, betegesen elüzletiesedett, bevallottan „elkúrt” országban meg tudott jelenni egy olyan lemez, aminek ehhez a világhoz nincs semmi köze. Az Ablakanapra ugyanis egy különös időutazásra visz.

PÁTRIA Magyar népzenei gramofonfelvételek CD-Rom-on

Amit 40 év alatt nem volt képes elérni a szocialistának nevezett magyar hanglemezgyártás, azt megoldotta a Fonó, a technika fejlődése nyújtotta lehetőségeket felhasználva. Új kiadásban, egyetlen CD-Romon közreadta a teljes Pátria-gyűjteményt!

LOVÁSZ IRÉN Belső hang

Ha úgy tetszik, programzenének tekinthetjük, lévén a Gyógyító Hangok sorozat második darabja. Kezelhetjük szimpla konceptalbumként is, témája a belső utak és a belső Én zenei leképezése különféle aspektusokból.

HARCSA VERONIKA You Don’t Know It’s You

Csodás hanggal megáldott bűbájos ifjú hölgy, aki (cseppet sem) mellesleg a hon egyik legtehetségesebb jazz-énekesnője. Már akkor felkapta az ember a fejét, amikor két esztendővel ezelőtt kiadott Speak Low című feldolgozás albuma szép sikert aratott Japánban. 

ASIA Phoenix

Remegő izgalommal várták az immáron középkorú rajongók a sokáig csak titkon remélt nagy visszatérést. A haló poraiból feltámadt szupercsapat negyed évszázad után is szépen repül, tollazata még mindig fényesen csillog, ám mozgása már enyhén szólva is fáradt.

STEVE LUKATHER Ever Changing Times

Ritka, ám annál fontosabb ünnepnap az igényes zene kedvelői számára, mikor a zenekarok zenekarának vezéralakja új anyaggal jelentkezik. A magától értetődően magas elvárásoknak játszi könnyedséggel felel meg Luke barátunk.

MAKUZ Készülődés a Csatára

A Magyar Királyi Udvari Zenekar szellemi vezére, a zongorista Szabados György egy szamuráj hűségével és elkötelezettségével küzd a magyar free jazz elfogadtatása és elterjesztése érdekében, immár évtizedek óta.