Ma 2024. május 30. csütörtök, Zsanett, Janka napja van

A csongrádi TP-kert 2023-as koncertsorozata elé

Csillagos ötös az ötödiken. Nem, ez nem matek-lecke, hanem minősítés! Micsoda programok lesznek, atyaúristen!

Elkényeztet minket Mónika, a Tisza Presszó értő programszervezője. A rockzene szinte minden stílusirányzata jelen lesz, sőt az is, ami nem rock, hanem rap, mondjuk. Így válik létjogosulttá például két, egymást követő koncertnap!
Nincs viszont jazz, direktben legalábbis. Nincs népzene és világzene sem a műsortervben, ügyesen kerülve el a versengést a szomszédvár (de nem megye), Szentes zeneiskolájában zajló rendezvényeivel.
Vannak viszont nagy visszatérők, akik zsufi, vagy legalább laza telt házat produkáltak korábban Csongrádon. (Irie Maffia, Parno Graszt, Péterfy Boriék, 30Y, Vágtázó Halottkémek, Budapest Bár, Aranyakkord.) Megjelenik a punk és a ska végre (a PASO jön!). Tiszteletüket teszik nagy öregek: Hobo, illetve Tátrai Tibusz a Godfater nevű istenkirály új zenekarával. Jönnek olyan zenekarok is, akik először látogatnak ide, pl. Anna & The Barbies, Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik, Subscirbe. (Bocs, ha valakire rosszul emlékeznék – ebből a szempontból!) Roppant népszerű, épp ezért kihagyhatatlan helyi erő az Open Puszi. Az pedig, hogy mit rejt a Kiosz Feszt, egyelőre előttem is rejtély, de majd odafigyelek.
Figyeljetek hát Ti is az előadókra és a dátumokra, és töltsetek sok-sok kellemes nyárestét Csongrádon, a TP kerthelyiségében felállított színpad előtt! Meg persze a kultúrpresszó pultjánál, finom csongrádi borokat kortyolgatva akár… Igaz, hogy a folyó épp egy kőhajításnyira van, de az itteni szúnyogok garantáltan jól neveltek.

Olasz Sándor