Ma 2019. március 22. péntek, Beáta napja van

Az Új Pátria sorozat (Hagyományok Háza - Fonó Records)

Az Új Pátria sorozat (Hagyományok Háza - Fonó Records)

qÖÖlp: Graupe – Ceccaldi – Lillinger - Ceccaldi (BMC Records)

A „jazz” minősítés kérdőjeles, hiszen az „kortárs” is lehetne. Mert ha ízekre szedjük a muzsikát, úgy vélem, egy nem annyira békés döntetlenben kiegyezhetünk akkor is, ha tudjuk, hogy a két végpont közötti arányok szinte félpercenként változnak.

Fabian Rucker 5: Hypacritical Mass (BMC Records)

A jazz lassan áradó nyugalma

Grencsó Collective Special 5 With Ken Vandermark: Do Not Slam The Door! (BMC Records)

Egy csodálatos magyar-amerikai jazz-kooperáció

Anna Mur: Hol volt, hol nem... (Szerzői kiadás)

Az EP-t nyitó címadó, meseszerű valcer (Anna szirén-éneke) hipnotizál, elvarázsol, elbűvöl és első hallásra magához húz.

Ryan McGarvey: Heavy Hearted (Reverse Music)

Az ifjú Ryan McGarvey a legfelsőbb szintre lépett az új albuma segítségével, azt csatolva pedig benyújtotta folyamodványát belépőkártyáért a blues királyok amerikai udvarába.

Palotai, Argüelles, Sciuto: Antiquity (BMC Records)

Összességében és általánosságban az jellemzi a lemezanyagot, hogy az egyes számokon belül jól érzékelhetőek bizonyos metrumok, egyébként pedig mindenki szabad. Azaz: free, ami persze a jazz-stílus meghatározója is egyben.

Dezső Tóni – Szabó Enikő – Gary Lucas: Pearly Clouds (Fonó Records)

Magyar népdalok, free jazz, blues Amerikából. Mindezek változatos és részleteiben is izgalmas, szinte érzéki szintézise az együttes tagjai saját stílusainak beáldozása nélkül képes hiteles és nagyon szerethető egységet képezni.

Rozsnyói Péter: Serenity Prayer (BMC Records)

A megszólaltatott művek előadója, Rozsnyói Péter két, zenekaros lemez után látta elérkezettnek az időt arra, hogy szólóban is megmérettesse magát.

Cserepes: My Name is Elvis Presley – Childrens Games

A boldogságom immár kor-határtalan. Olyan CD készült ugyanis, amelyet legalább három generáció hallgathat közösen örömmel, mi több: a legnagyobb egyetértésben. Persze, mindegyik korosztály más okból fogja díjazni ugyanazt a történést.