Ma 2024. június 18. kedd, Levente napja van

Gitárosok hete az Analogban! – Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten

Április első hete erősen indul - hétfőn a nemzetközi Gary Moore emlékkoncert fellépői, csütörtökön pedig az Amerikából hazatérő Tommy Katona és Texas Flood nevű zenekara várja a hazai rock és blues-rock gitárzenék kedvelőit.

2011. február 6-án hunyt el Gary Moore, a kiváló ír gitáros, aki mind a hard rock, mind a blues-rock műfajában maradandót alkotott. A rá következő évtől kezdődően - a világon egyedülállóan - valamennyi évben megemlékeztünk róla itt Magyarországon, csupán a pandémia éveiben maradtak el az emlékestek, tavaly pedig novemberre kellett áttenni az egyébként eredendően Gary Moore születésnapjához, április 4-hez igazodó koncertet. Így jutottunk el 12 év elteltével a 10. jubileumi esthez, melynek két részében felelevenednek Gary Moore két korszakának nagy slágerei, az elsőben Tommy Katona és a Texas Flood főszereplésével a blueskorszak gyöngyszemei kerülnek terítékre, vendégként az angol Ben Poole és egy hazai tehetség, Somogyi Remig csatlakozik - a másodikban Vámos Zsolt és az ő Gary Moore Emlékzenekara, a Run For Power tálalja a hard rock időszak örökzöldjeit, a Bikini zenekar kiváló gitárosa, Lukács Peta közreműködésével.
Néhány nappal az Emlékest után saját műsorával is koncertet ad Tommy Katona! Ifj. Katona Tamás 2007 óta él az Egyesült Államokban, ahol 2010-ben alapította meg a legendás gitáros, Stevie Ray Vaughan életművét ápoló és népszerűsítő együttesét, ami mára már bőven 1500 koncert felett jár. Tommy Katona társai, Travis Montoya dobos és Steve Buckner basszusgitáros. Várunk mindenkit sok szeretettel a Texas Flood hiánypótló, első budapesti fellépésén is, ahol a saját szerzemények és SRV alapvetései mellett jó eséllyel egyéb blues/rock klasszikusok is helyet kapnak majd a kiváló gitáros és harcedzett triója tolmácsolásában.
Gary Moore Emlékest 2023
2023. április 3., hétfő 20 óra - Budapest, Analog Music Hall
Tommy Katona & Texas Flood
2023. április 6., csütörtök 20 óra - Budapest, Analog Music Hall
A koncertek este 8 órakor kezdődnek, előzenekar nem lesz. Kapunyitás este 7-kor mindkét napon.
Belépő: elővételben 6 500 Ft, a koncert napján 7 500 Ft. Jegyek kaphatók online a www.tixa.hu weboldalon. Limitált nyomdai jegyek kaphatók a budapesti Musicland lemezboltban, az Analog Music Hall kávézójában és a HangszerPláza áruházban, továbbá rendelhetők az info@lots-music.com címen.
A koncertek Facebook oldalai:
04.03.: https://www.facebook.com/events/724424209197476
04.06.: https://www.facebook.com/events/571230367697962
További kapcsolódó oldalak:
http://www.lots-music.hu/
https://www.facebook.com/LotsMusicConcerts/