Ma 2017. október 18. szerda, Lukács napja van

GLENN HUGHES Live In Australia

Amolyan Best Of Glenn Hughest látunk-hallunk ezen a DVD-n, saját dalai mellett Purple slágereket játszik (This Time Around, Mistreated, You Keep On Movin’ Gettin’ Tighter), megidézi a Trapeze-t (Coast To Coast), de egy-egy nóta erejéig a Procol Harum (A Whiter Shade Of Pale) és Moody Blues (Nights In White Satin) szelleme is megjelenik.

Az osztrák-magyar monarchia ragtime-korszaka

Ez az a könyv, amit a magyar jazztörténet ortodox tudorai a legszívesebben söpörnének le az asztalról. A jelzett művelet azonban semmilyen szempontból sem egyszerű.

U2 Popmart - Live From Mexico City

Szerencse, hogy ez egy tíz évvel ezelőtti koncert felvétele. Szerencse, mert itt tartott a U2 karrierjében a hülyeség csúcsán. Jó, hogy ez nem most van, mert azóta láttuk hová érkeztek innen. Ahhoz, hogy ma megint két lábbal a földön járjanak, kellett a Popmart-ban is járniuk.

TÉKA 30 - Jubileumi koncert

Kerek évfordulót DVD kiadásával ünneplő zenekartól elvárná az ember, hogy az egy füzetben tekintsen vissza az eltelt évek történetére, eredményeire.

QUEENSRYCHE Mindcrime at the Moore

A nyolcvanas évek végének egyik hibátlan metal lemeze volt az Operation:Mindcrime, ami ráadásul a stílus zenekarainak is meghozta a kedvét az un. koncept albumokhoz.

KISS FERENC Pávaének

A legendás Kolinda, a csapat zenei-szellemi örökségét tovább vivő Vízöntő, és más fontos world music-formációk oszlopa, a „nagyvárosi bujdosó” Kiss Ferenc legutóbbi CD-je, a „Szerelemajtók” Bartók Béla emlékét hivatott ápolni. Most a másik „remix-király” (a szókapcsolat az Amorf Ördögök leleménye), Kodály Zoltán került sorra a hegedűs-énekes részéről, a tiszteletadás kapcsán.

BLACKMORE’S NIGHT Paris Moon

Minden idők talán leghíresebb hard-rock riffjének gazdája már több mint egy évtizede teljesen átadta magát a régóta ismert középkori rajongásának.  Talán nem volt véletlen, hogy zenéje és élete társául megtalálta Candice Night-ot és elindították az azóta valóban sikeressé vált zenekarukat, ami történetesen még szójátéknak is jól sikerült.